Oktatóprogramok (régi oldal)

Hogyan készítsük fel a pezsgőfürdőt a télre?

Ahhoz, hogy felkészítse a pezsgőfürdőt a télre, le kell ürítenie és alaposan ki kell tisztítania.
Hogyan készítsük fel a pezsgőfürdőt a télre?

A tél elején meg kell ismételni ezt a folyamatot, márciusban pedig meg kell tisztítani, és ismét be kell permetezni védőszerrel. A felgyülemlett havat is el kell távolítania, és meg kell tisztítania a fedelet. Ezenkívül a pezsgőfürdő fűtési ciklusát úgy kell programoznia, hogy az éjszaka is működjön.

A vizet is naponta ellenőriznie kell, különösen fagyos időben. Így megfelelő intézkedéseket tehet, ha azt tapasztalja, hogy a víz befagyott, vagy a fűtőberendezés meghibásodott. Ha téli vakációra megy, mindenképpen állítson be egy távfelügyeleti szolgáltatást, például a Hot Spring(r) Spas Connextion(tm) szolgáltatását. A Connextion szolgáltatás automatikusan értesítést küld, ha a vízminőség az elfogadható szint alá csökken. Ha azt tervezi, hogy felügyelet nélkül hagyja a pezsgőfürdőt, győződjön meg róla, hogy alaposan leereszti, és védi a fagyos hőmérséklettől.

Bár csábító lehet, hogy a pezsgőfürdőt télire beállítva hagyja, az nem tart sokáig. A rendszeres karbantartás elvégzésével meghosszabbíthatja élettartamát és csökkentheti üzemeltetési költségeit. A rendszeres tisztítás a víz befagyását is megakadályozza. Ha hideg éghajlaton él, kapcsolja be a fűtést F3 "Standard" üzemmódba.

Ha nem tervezi, hogy gyakran használja a pezsgőfürdőt, gondoskodjon arról, hogy állandó hőmérsékleten legyen. Ez energiát takarít meg, és kevésbé terheli a szivattyúkat. Továbbá a gyakori használat lehetővé teszi, hogy ellenőrizze a vízszintet, és biztosítsa, hogy a kád nem fagy be a tél folyamán. A vizet továbbra is ugyanúgy kell kezelnie, mint a nyári szezonban.

A vizet is meg kell védenie egy jó minőségű pezsgőfürdő takaró használatával. Ennek szakadásoktól és repedésektől mentesnek kell lennie. Ha ezek bármelyikét észleli, ajánlott még a tél előtt kicserélni. A megereszkedett jakuzzifedél tócsák forrása lehet, és megakadályozza, hogy a víz ideális hőmérsékleten maradjon.

Télen a pezsgőfürdőben való áztatás pihentető élmény. A meleg víz kontrasztot alkot a hűvös levegővel. Bár a téli hónapok hosszúak lehetnek, jólesik egy pihentető fürdőzés a meleg kádban. Ha megteszi a megfelelő óvintézkedéseket, akkor fagyos hőmérsékleten is élvezheti a pezsgőfürdőt.

Mielőtt tárolja a pezsgőfürdőt, engedje le a vizet. Ha a pezsgőfürdője rendelkezik légfúvóval, akkor azt használhatja a víz kiszivattyúzására. Ellenkező esetben használhat egy kerti slagot, amely szifonként működik, és a vizet a kocsifelhajtóra irányítja. Használhat porszívót is a víz kifújásához, és bedugaszolhatja a lefolyót.

A pezsgőfürdő vízszintjének ellenőrzése is elengedhetetlen. Ha a vízszint túl alacsonyra csökken, a szivattyú nem tud megfelelően működni, és a víz befagy. Ez penészesedéshez és egyéb károkhoz vezethet, és még a jakuzzi vízvezeték-szerelvényei is károsodhatnak. Ennek megelőzése érdekében rendszeresen ellenőrizze a vízszintet és tisztítsa meg a szűrőket.

Szerző: Skandimania.com

Kapcsolódó cikkek

Tippek a gyermek szorongásának kezelésére

Tippek a gyermek szorongásának kezelésére

A szorongó gyermeknek nem csak a szociális kapcsolataival lesznek gondjai, hanem az iskolai teljesítményével is. A szülő feladata az, hogy észrevegye a gyermeke szorongó viselkedését és segítő kezet nyújtson neki. A cikkben a szorongó gyermekről olvashatn

Iskolafóbia Kitalált vagy igenis létező betegség

Iskolafóbia. Kitalált vagy igenis létező betegség?

Az iskolafóbia nagyon is egy létező jelenség. Mit tehet a szülő? A cikkben mutatunk néhány ötletet, amely segíthet a gyermeknek, hogy leküzdje az iskolafóbiát.

Vekerdy Tamás szavai ma is aktuálisak

3 Vekerdy Tamás interjú, amit érdemes még manapság is elolvasni

A felnőttekkel ellentétben a gyerekek sosem untatták a neves pszichológust, akinek korábbi interjúit ma is érdemes elolvasni.