Oktatóprogramok (régi oldal)

Lakásvásárlás – Iskola közelségi kérdések

A jó iskola közelsége kulcsfontosságú tényező a lakásvásárlásnál, ha Önnek gyerekei vannak. Ez pozitív értékesítési szempont is lehet akkor is, amikor eljön az ideje, hogy eladja otthonát.
Lakásvásárlás – Iskola közelségi kérdések

Iskolai körzetek

Amikor az iskolák közelségét és azok minőségét vizsgáljuk, tartsuk szem előtt, hogy mindenki a "jót" keresi. A kérdés persze az, hogy kinek mit jelent pontosan a "jó"? Egy gyermekes vevő számára ez a világ legjobb oktatását jelenti. Az ingatlanügynök számára azonban sokkal kevesebbet jelenthet.

A tényekre kell figyelnie, nem pedig a véleményekre, amikor a potenciális iskolákat értékeli a lakásvásárlási folyamat részeként. Véleményeket kérdezni olyan, mintha egy barátnő azt kérdezné a barátjától, hogy jól áll-e neki egy bizonyos ruha.

Tényleg azt hiszi, hogy a válasz nem csak pozitív lesz?

Egy iskola minőségét a kemény, rideg tényekben találjuk meg. A megfontolandó kérdések között olyan témák szerepelnek, mint például:

1. Mekkora a tanulók és a tanárok aránya?

2. Milyen tanítási stílust alkalmaz a kerület?

3. Mennyi tapasztalattal rendelkeznek a tanárok?

4. Mekkora a tanárok fluktuációs aránya?

5. Mekkora a lemorzsolódási arány?

6. A végzősök hány százaléka megy főiskolára (ha már esetleg középiskoláról van szó)?

7. Van-e, volt-e erőszakos cselekmény az iskolákban?

8. Vannak-e jelentések bandákról (nem vicc)?

9. Milyen tanórán kívüli tevékenységeket kínálnak, például sportot, zenét stb.

10. Mekkora a diákok átlagos tanulmányi átlaga? (bizony, még ez is visszajelzés)

Bár ez a kérdéslista segít megállapítani, hogy egy iskola esetleg "jó"-e, nem jelent mindent. Figyelembe kell venni az Ön személyes nézeteit a gyermekei oktatásával kapcsolatban. Alakítson ki kérdéseket az elvárásai alapján, és gondoskodjon arról, hogy választ kapjon rájuk.

Ha gyermekei vannak, a potenciális iskolák értékelése kulcsfontosságú tényező a lakásvásárlás során. Győződjön meg arról, hogy a tényekre, nem pedig az érdekeltek, például az eladó vagy egy ingatlanügynök véleményére támaszkodik.

Kapcsolódó cikkek

4 szülői mondat, ami nem hagyhatja el a szánkat

4 szülői mondat, ami nem hagyhatja el a szánkat

A szülő szeretné a legjobbat kihozni a saját gyermekéből. Azonban léteznek olyan szülői mondatok, amelyek soha, semmilyen körülmények között nem hangozhatnak el. Mutatjuk is, melyek ezek!

A világ legnagyobb sulija

A világ legnagyobb iskolája

47 000 (!) diák jár a világ legnagyobb iskolájába.

Iskolafóbia Kitalált vagy igenis létező betegség

Iskolafóbia. Kitalált vagy igenis létező betegség?

Az iskolafóbia nagyon is egy létező jelenség. Mit tehet a szülő? A cikkben mutatunk néhány ötletet, amely segíthet a gyermeknek, hogy leküzdje az iskolafóbiát.