Oktatóprogramok (régi oldal)

A világ legnagyobb iskolája

47 000 (!) diák jár a világ legnagyobb iskolájába.
A világ legnagyobb sulija

Képzeld el, hogy 1000 osztálytársad van. A világ legnagyobb iskolája Indiában található, Lucknow városában. 2000 osztályterem, 2500 tanár. 500 további munkatárs.

27 iskolaépület. Van, aki biciklis riksával jár suliba. 3-5 évesek is itt vannak. Nincsenek óvodák Indiában. 3 évesen mennek iskolai előkészítőbe, utána meg ide, az iskolába. 8h-kor gimnasztikával kezdenek. 3500 nyolcadik osztályos tanuló van.

Indiában sosem vagy egyedül, megszokták a tömeget. A tanárok nem nevükön szólítják a diákokat, nem tudnák megjegyezni. Névsorolvasáskor pl. számokat olvas fel a tanár: 1-es, tt van? És jelentkezik az 1-es tanuló. És így tovább a 600 diákjával. Azért persze az osztályteremben nincsenek ennyien.

Kapcsolódó cikkek

4 szülői mondat, ami nem hagyhatja el a szánkat

4 szülői mondat, ami nem hagyhatja el a szánkat

A szülő szeretné a legjobbat kihozni a saját gyermekéből. Azonban léteznek olyan szülői mondatok, amelyek soha, semmilyen körülmények között nem hangozhatnak el. Mutatjuk is, melyek ezek!

Büntetés helyett meditációval nevelik a gyerekeket egy amerikai iskolában

Eredményes a módszer: büntetés helyett meditációval nevelik a gyereket egy amerikai iskolában

Évek óta alkalmazza az amerikai iskola ezt az újszerű technikát. Az eredmények önmagukért beszélnek.

Iskolafóbia Kitalált vagy igenis létező betegség

Iskolafóbia. Kitalált vagy igenis létező betegség?

Az iskolafóbia nagyon is egy létező jelenség. Mit tehet a szülő? A cikkben mutatunk néhány ötletet, amely segíthet a gyermeknek, hogy leküzdje az iskolafóbiát.