Oktatóprogramok (régi oldal)

Iskolakezdés felesleges kiadások nélkül

Sok szülő és gyerek várja vegyes érzésekkel az első becsengetést szeptemberben.
Iskolakezdés felesleges kiadások nélkül

A kisebbek között akadnak, akik izgatottan és kíváncsian, míg mások a nyártól és az eleinte végtelennek tűnő, de augusztus végén nagyon is végesnek bizonyuló szabadságtól búcsúzva, inkább szomorkásan néznek az iskolakezdés elébe. A felnőttek részéről sem ismeretlen az izgatottság ezekben a hetekben, ez viszont sok esetben keveredik aggodalommal, hiszen komoly anyagi megterheléssel jár a gyerekek beiskolázása. Ha szeretnénk kicsit kímélni a pénztárcánkat, és ezzel együtt az idegeinket is, akkor érdemes néhány praktikát kipróbálni. Nem mindegy persze, hogy az általános iskola első osztályáról vagy az első egyetemi évről van szó, hiszen egy emeletes ágy ára még mindig kedvezőbb, mint néhány havi kaució egy albérletbe. Akárhogy is, a spórolás megoldható, nézzük meg, hogyan!

Hosszabb távra tervezzünk!

Az egyik legjobb megoldás, ha jó minőségű, strapabíró holmikat vásárolunk, kezdve a tornafelszereléstől egészen a bútorokig. Ha elkerüljük a gyengébb minőségű, rossz kivitelezésű termékeket, akkor kicsit hosszabb távon hálásak lehetünk a döntésünkért, hiszen nem kell majd nagyon rövid időnkét újat és újat vásárolnunk, jóval több pénzért összességében, mintha már a kezdetekkor egy tartósan jó minőségű darabot választunk. Az RS Bútor kínálatában kedvezményes áron juthatunk hozzá olyan az iskolakezdéshez szükséges berendezési tárgyakhoz, amik a következő években is megbízhatóan szolgálnak majd. A kisebb gyerekeknél szinte követhetetlenül gyorsan zajlik a változás, fejlődés, de az időközben felmerülő új igények kielégítésére is ideális egy-egy jól megválasztott darab.

Használtan újat

Nehéz tartani a lépést a divatokkal, és néha kikerülhetetlen is valamelyest alkalmazkodni hozzájuk a gyerekek érdekében. Ennek ellenére sem kell félnünk a használt kiegészítőktől, hiszen egy-egy iskolatáska, írószerkészlet néha makulátlan állapotban, rendkívül olcsón hozzáférhető másodkézből is. A tartósságra törekvéssel és az új gazdát kereső használt termékekkel nem csak spórolhatunk, hanem a környezetünk jövőjéért is teszünk.





Kapcsolódó cikkek

Iskolafóbia Kitalált vagy igenis létező betegség

Iskolafóbia. Kitalált vagy igenis létező betegség?

Az iskolafóbia nagyon is egy létező jelenség. Mit tehet a szülő? A cikkben mutatunk néhány ötletet, amely segíthet a gyermeknek, hogy leküzdje az iskolafóbiát.

A stresszmentes tanulás és az énidő megteremtése – beszélgetés Horváth Riával

A stresszmentes tanulás és az énidő megteremtése – beszélgetés Horváth Riával

Az iskolai nyomás és stressz mindig is jelen voltak a diákok életében.

Büntetés helyett meditációval nevelik a gyerekeket egy amerikai iskolában

Eredményes a módszer: büntetés helyett meditációval nevelik a gyereket egy amerikai iskolában

Évek óta alkalmazza az amerikai iskola ezt az újszerű technikát. Az eredmények önmagukért beszélnek.