Oktatóprogramok (régi oldal)

Régi játékok, amiket a mai gyerekek is szeretni fognak

Egyszerű és szórakoztató játékokért nem kell messzire menni, szerencsésebb eseben elég felidézni a szülőknek a saját gyerekkorukat, de akár a nagyszülőktől is kérhetünk tanácsokat, ha esetleg nem emlékeznénk például a bújócska szabályaira.
Régi játékok Amiket a mai gyerekek is szeretnek

Tagadhatatlanul változik a világ, ahogy a benne élő emberek és a szokásaik is. Az viszont biztos, hogy ma is találunk olyan játékokat a felmenőink szórakozására kiataláltak között, amikben a mai gyerekek is örömüket lelik. Nem kell tehát lemondani azonnal, ha valami nincs a kedvükre, próbálkozzunk bátran, a közös játékbólnagy baj semmiképpen nem lehet.

Kártyázni jó!

Ezt talán mondanunk sem kell, annyira egyértelmű, de ha netán mégsem jutna a szülők eszébe, akkor segítünk kicsit. Rengeteg variációval találkozhatunk, amikből korosztály és képességek szerint válasszunk. A magyar és a francia kártyával nem ér véget a lehetőségek sora, választhatunk memóriajátékhoz, logikai játékhoz tartozó paklit is. Érdemes megtalálni a családnak megfelelő játékot, rengeteg örömöt és kellemes pillanatokat hoz majd az életünkbe.

Rongybaba

Néhány otthoni rongy, elkopott zokni, törölköző tökéletes alapanyagot nyújt a játékok gyártásához. Ha nincs kedvünk varrni, de készítenénk valamit, akár közösen a gyerekekkel, akkor érdemes a rongybabát választani. Néhány csomó, egy kis gyűrés, és máris kész az új barát, aminek segítségével egész színdarabokat adhatunk elő.

Gumi ugrás

Ehhez a játékhoz legalább három vállalkozó kedvű játékosra van szükség, na meg egy gumiszalagra. Az alsós lányok kedvenc játéka még ma is szórakoztató, aktív elfoglaltság, ami a testmozgással együtt garantálja a vidámságot.

Bújócska

Sosem megy ki a divatból, a gyerekek pedig egyszerűen imádják. Ne legyintsünk erre a játékra, inkább irány a búvóhely, és már jöhet is a visszaszámlálás!

Szembekötősdi

Már a Neoton Família is megénekelte a játékot, ami nem évül el, ráadásul többnyire nem csak a levegő öleléséből áll. A gyerekek teljesen odáig vannak, ahogy látják a bekötött szemmel botorkáló szülőt, több sem kell a boldogsághoz, garantált az ugrálva tapsolás.

Bábszínház

Rengeteg nyomtatható figurát találhatunk az interneten is, amiknek a testére már csak egy hurkapálcát kell erősíteni, hogy kezdetét vegye a bábszínház. Lehet a fotel mögül, de profibbak akár saját házilag készített kartonpapír-színházban is bemutathatják történetüket.

Kapcsolódó cikkek

A táborban 17-ből 1 Shakespeare, 1 Robert Kapa, és így tovább - nyári tábor 2024 - gyerektábor 2024

A táborban 17-ből 1 Shakespeare, 1 Robert Kapa, és így tovább

A PEOPLE TEAM 1991 óta szervez táborokat. Az elmúlt 3 évtized során több ezer magyar és külföldi gyerek nyaralt táboraikban.

Mozgásformák, amik az egész családnak szórakoztatóak

Mozgásformák, amik az egész családnak szórakoztatóak

Nem kell komoly sportolónak lenni, hogy kicsit mozogjunk.

5 kreatív ötlet benti játékhoz

5 kreatív ötlet benti játékhoz

Rossz idő esetén sem kell feltétlenül csak a családi mozizást választani az egyetlen közös programnak. Néhány egyszerű ötlettel kreatívan is eltölthetjük az időt.