Oktatóprogramok (régi oldal)

Régi játékok, amiket a mai gyerekek is szeretni fognak

Egyszerű és szórakoztató játékokért nem kell messzire menni, szerencsésebb eseben elég felidézni a szülőknek a saját gyerekkorukat, de akár a nagyszülőktől is kérhetünk tanácsokat, ha esetleg nem emlékeznénk például a bújócska szabályaira.
Régi játékok Amiket a mai gyerekek is szeretnek

Tagadhatatlanul változik a világ, ahogy a benne élő emberek és a szokásaik is. Az viszont biztos, hogy ma is találunk olyan játékokat a felmenőink szórakozására kiataláltak között, amikben a mai gyerekek is örömüket lelik. Nem kell tehát lemondani azonnal, ha valami nincs a kedvükre, próbálkozzunk bátran, a közös játékbólnagy baj semmiképpen nem lehet.

Kártyázni jó!

Ezt talán mondanunk sem kell, annyira egyértelmű, de ha netán mégsem jutna a szülők eszébe, akkor segítünk kicsit. Rengeteg variációval találkozhatunk, amikből korosztály és képességek szerint válasszunk. A magyar és a francia kártyával nem ér véget a lehetőségek sora, választhatunk memóriajátékhoz, logikai játékhoz tartozó paklit is. Érdemes megtalálni a családnak megfelelő játékot, rengeteg örömöt és kellemes pillanatokat hoz majd az életünkbe.

Rongybaba

Néhány otthoni rongy, elkopott zokni, törölköző tökéletes alapanyagot nyújt a játékok gyártásához. Ha nincs kedvünk varrni, de készítenénk valamit, akár közösen a gyerekekkel, akkor érdemes a rongybabát választani. Néhány csomó, egy kis gyűrés, és máris kész az új barát, aminek segítségével egész színdarabokat adhatunk elő.

Gumi ugrás

Ehhez a játékhoz legalább három vállalkozó kedvű játékosra van szükség, na meg egy gumiszalagra. Az alsós lányok kedvenc játéka még ma is szórakoztató, aktív elfoglaltság, ami a testmozgással együtt garantálja a vidámságot.

Bújócska

Sosem megy ki a divatból, a gyerekek pedig egyszerűen imádják. Ne legyintsünk erre a játékra, inkább irány a búvóhely, és már jöhet is a visszaszámlálás!

Szembekötősdi

Már a Neoton Família is megénekelte a játékot, ami nem évül el, ráadásul többnyire nem csak a levegő öleléséből áll. A gyerekek teljesen odáig vannak, ahogy látják a bekötött szemmel botorkáló szülőt, több sem kell a boldogsághoz, garantált az ugrálva tapsolás.

Bábszínház

Rengeteg nyomtatható figurát találhatunk az interneten is, amiknek a testére már csak egy hurkapálcát kell erősíteni, hogy kezdetét vegye a bábszínház. Lehet a fotel mögül, de profibbak akár saját házilag készített kartonpapír-színházban is bemutathatják történetüket.

Kapcsolódó cikkek

5 kreatív ötlet benti játékhoz

5 kreatív ötlet benti játékhoz

Rossz idő esetén sem kell feltétlenül csak a családi mozizást választani az egyetlen közös programnak. Néhány egyszerű ötlettel kreatívan is eltölthetjük az időt.

Mozgásformák, amik az egész családnak szórakoztatóak

Mozgásformák, amik az egész családnak szórakoztatóak

Nem kell komoly sportolónak lenni, hogy kicsit mozogjunk.

Szabadság és tanulás egyszerre? Nem lehetetlen

Szabadság és tanulás egyszerre? Nem lehetetlen

Te is utálod, amikor az ünnepnapok hétvégére esnek?