Oktatóprogramok (régi oldal)

5 kreatív ötlet benti játékhoz

Előfordul, hogy az időjárás váratlanul felülírja a szabadtéri játékkal kapcsolatos terveinket, ami hirtelen újratervezést igényel. Nem kell kétségbeesni, hiszen sokkal több lehetőségünk van bent is kreatívan eltölteni az időt, mint az ilyenkor elsőre gondolnánk.
5 kreatív ötlet benti játékhoz

Ha úgy alakul, hogy a szabadtéri program elmarad, illetve egyszerűen nincs kedvünk kint játszani, sétálni, több lehetőség közül választhatunk, ha a gyerekeknek szórakoztató elfoglaltságot szeretnénk találni.

 1. Házi nyomda

  Elég egy radír, egy krumpli, de akár a lego is kiváló erre, ha már nem akarjuk építésre használni. Ezzel a játékkal gyakorolhatjuk a formákat, készíthetünk történeteket, és csak egy kis vízfestékre hozzá szükségünk.

 2. Kavicsok festése

  Korábban begyűjtött kövek, a kertben megtalálható kavicsok festése. Akár kisebb jelenetet, vagy csak egy állatot festünk rá, mindenképpen szórakoztató. Nem kell hozzá sok, egy kis tempera, na meg a kavics, és egy kis lelkesedés!

 3. Társasjáték házilag

  Elég egy üres pizzás doboz, de a sima papír is megteszi táblának. Nem kell túlbonyolítani, néhány egyszerű szabályra van szükségünk a lépésekkel kapcsolatban, néhány speciális mezőre (például: aki erre a mezőre lép, kimarad egy körből), és ennyi is elég a boldogsághoz, főleg, ha a társasjáték készítéséből is mindenki kiveszi a részét.

 4. Guriga állatok

  Unalmasnak tűnhet, pedig rengeteg lehetőség rejlik benne. Egy kis kreativitással akár unikornis marionettet is készíthetünk, ha követjük a brit múzeum videójában bemutatottakat. De akár egy egész mesére való állatot is kreálhatunk, ami biztosan elnyeri a gyerekek tetszését is. De itt ne álljon meg a fantáziánk, választhatunk robotot, szörnyet, versenyautót, de szuperhőst is.

 5. Akvárium kartonból

  Nem kell több, csak egy üres cipősdoboz, egy kis damil, na meg a fantáziánk. Készíthetünk hagyományos, de akár tengeri akváriumot is. Ha elkészült a remekmű, akár a doboz elejére ragasztott gyűrt fóliával fokozhatjuk a hatást, de csak simán feltehetjük egy üres polcra dísznek.

  +1 Lusta nap

  Semmi eltervezett program, csak egy kis mókázás együtt, akár ugrálva, akár hason fekve.

Kapcsolódó cikkek

Régi játékok Amiket a mai gyerekek is szeretnek

Régi játékok, amiket a mai gyerekek is szeretni fognak

„Bezzeg az én időmben!” Attól még, hogy egy játékot évtizedekkel előtt is szerettek a gyerekek, nem kell eltemetni, sőt!

A kincsvadászat az egész családnak szórakoztató kikapcsolódás

Egyszerű és nagyszerű: a kincsvadászatot imádják a gyerekek

Némi előkészülettel egy életreszóló élménnyel gazdagodhat az egész család, ha ezt a kissé elhanyagolt, de ma is szórakoztató időtöltést választja.

A táborban 17-ből 1 Shakespeare, 1 Robert Kapa, és így tovább - nyári tábor 2023 - gyerektábor 2023

A táborban 17-ből 1 Shakespeare, 1 Robert Kapa, és így tovább

A PEOPLE TEAM 1991 óta szervez táborokat. Az elmúlt 3 évtized során több ezer magyar és külföldi gyerek nyaralt táboraikban.