Oktatóprogramok (régi oldal)

Kreatív betűtanulási lehetőségek ovisoknak online

Néhány izgalmas feladat színesebbé teszi a gyerekeknek és a szülőknek is ezt a folyamatot.
Kreatív betűtanulás ovisoknak online oktatóprogramokkal

Minden nap egy újabb izgalmas tanulási lehetőség a gyerekeknek, akik pillanatok alatt szívnak magukba rengeteg friss információt. A határtalan kíváncsiság kielégítésében nagy segítségére vannak a szülőknek az interaktív játékok, amik lefoglalják a kicsiket, miközben szórakoztatva tanítanak. A hagyományos módszereket ezekkel az online lehetőségekkel kiegészítve, sok hasznos időt tölthetünk a betűk tanulmányozásával.

Az iskola kezdete előtt egyre fokozottabbá válik a betűk iránti érdeklődés, a gyerekek 3-4 évesen egyre gyakrabban kérdeznek rá, ha szöveget látnak, hogy milyen betűkből áll az. Mielőtt elérkezne annak a bizonyos iskolapadnak az ideje, a szülők már jól ismerik a kérdést: „Anya/Apa, ez milyen betű?

Fokozatosan egyre izgalmasabbá válik a betűk és a szavak világa, de ehhez rengeteg segítség akad: ismerkedéshez, tanuláshoz, játékhoz egyaránt találunk megoldást.

Ezzel a programmal egy kivágott betűt kell áthelyezni, miközben hangosan ismételve rögzül a hozzá tartozó hang.

Nem kell mellőzni a videókat sem, egy klasszikus képes ábécé egy életreszóló barátságot köthet gyerekek és betűk között.

Kicsit nagyobbak is találnak maguknak játékos módszert, de ahogy az előbbieknél, ennél a oktatóprogramnál is az a legjobb megoldás, ha szülő és gyerek együtt nézi át a feladatokat.

Klasszikus, egyben nyomtatásra kész megoldást is találunk, ha nem szeretnénk, hogy túl sok időt töltsön a monitor előtt a gyermek. Összetett feladatok, szintén kicsit nagyobbaknak, de akár már az olvasás előkészítésére is gyakorolhatunk velük.

Kapcsolódó cikkek

Kreatív betűtanulás ovisoknak online oktatóprogramokkal

Kreatív betűtanulási lehetőségek ovisoknak online

A gyerekek kíváncsisága a betűket sem hagyja figyelmen kívül. Élvezetessé és izgalmassá tehetjük a játékos tanulást, ha az online oktatási lehetőségeket is bevonjuk.

Megkönnyíthetjük a számok tanulását a gyerekeknek

Számok tanulása egyről a kettőre kisiskolásoknak

Minél gyakrabban vonja be a szülő a foglalkoztatásba a számokat, annál könnyebb lesz a megismerkedés folyamata a gyerekeknek.