Oktatóprogramok (régi oldal)

A természet hangjai segítenek a gyerekeknek a tanulásban

Nagy segítséget jelentenek az oktatóvideók, ezeknek köszönhetően egyszerűbb és gyorsabb lesz a tanulás.
A természet hangjai videóban segítenek a gyerekeknek a tanulásban

Állatok segítenek a tanulásban

A hallás és beszéd fejlesztésének módja az utánmondással, a hangutánzó szavak ismétlésével járó gyakorlás, aminek egyik legelemibb része az állatokkal, a hangjukkal való megismerkedés.

Mit mond a kutya? (vaú-vaú) Mit mond a cica?(miaú-miaú) A szülő és a gyerek együtt gyakorolja a válaszokat, amikhez hasznos segédeszköz egy oktatóvideó. A színes képek teszik élvezetessé a tanulást, miközben a hangok lehetővé teszik a játékos tréninget.

Miután együtt megfigyelik az állatokat, jöhet a játék, ami a felismerésből és az azonosításból áll. Fokozatosan érdemes nehezíteni azzal, hogy egyre több állat hangjára kell ráismerni. Ezután a következő lépcsőfok, amikor a gyerek utánzással, önállóan ismétli el, amit hallott.

A felnőtteknek is lehet öröm a gyakorlás

A környezetünk megismeréséhez is közelebb kerülhetünk, ha a madarak hangját felvonultató videót nézzük meg. Ez segítségünkre lehet családi kirándulások, természetjárás során, de akár akkor is, ha az ablakunk alatt reggelenként éneklő madárról szeretnénk egy kicsit többet megtudni.

Kapcsolódó cikkek

Megkönnyíthetjük a számok tanulását a gyerekeknek

Számok tanulása egyről a kettőre kisiskolásoknak

Minél gyakrabban vonja be a szülő a foglalkoztatásba a számokat, annál könnyebb lesz a megismerkedés folyamata a gyerekeknek.

Kreatív betűtanulás ovisoknak online oktatóprogramokkal

Kreatív betűtanulási lehetőségek ovisoknak online

A gyerekek kíváncsisága a betűket sem hagyja figyelmen kívül. Élvezetessé és izgalmassá tehetjük a játékos tanulást, ha az online oktatási lehetőségeket is bevonjuk.