Oktatóprogramok (régi oldal)

A legjobb tippek, hogy sikeresen pályáztasson az oktatásban

Ha pályázatokról van szó, sokan tartanak a munka mennyiségétől, mások pedig bizonytalanok azt illetően, hogy valójában mit is takar a folyamat. Az alábbi tippjeink azonban útmutatást adnak ahhoz, hogy sikeresen pályáztasson cégeket iskolai, egyetemi vagy egyéb oktatási környezetben.
A legjobb tippek, hogy sikeresen pályáztasson az oktatásban

1. Döntse el, hogy valóban szükséges-e pályáztatni!

Tény, hogy a pályázatok rendkívül sok időt és váratlan költségeket vonhatnak maguk után. Bizonyos esetekben megkérhet néhány szolgáltatót, hogy a pályázatírás helyett adjanak árajánlatot és rövid áttekintést a szolgáltatásaikról. Ez lehetővé teszi a szolgáltatók összehasonlítását munkaterhelés és többletköltségek nélkül. Vannak azonban helyzetek, amikor a pályáztatás megkerülhetetlen.

2. Mérje fel a házon belüli szakértelmet!

Ha szükségessé válik a pályáztatás, de nincs házon belüli tapasztalata egy EU-s pályázati eljárás megtervezéséhez, érdemes lehet tanácsadót vagy céget bevonni a folyamat irányítására. Bár a költségek jelentősek lehetnek, a támogatás biztosítja a szükséges szakértelmet, és a teendők nem hárulnak az alkalmazottakra.

3. Kérje ki más intézmények tanácsát is!

Kérjen tanácsot más oktatási intézményektől, és nézzen utána, vannak-e példányaik a korábbi specifikációkról, amelyeket kiindulópontként megoszthatnának Önnel is. Miután azonban figyelmesen elolvasta a specifikációt, ügyeljen arra, hogy azt a saját intézményének igényeihez igazítsa.

4. A meghatározás ne legyen se túl tág, se túl konkrét!

Fontos meghatározni, hogy egész pontosan mire lenne szükség. Ugyanakkor ügyeljen arra, hogy ne korlátozza le a lehetőségeket a túl sok konkrétum használatával. Válogassa szét, a specifikáció egyes elemei közül melyekre van feltétlenül szükség, és melyek azok, amelyek egyszerűen csak hozzáadott értéket jelentenek.

5. Fontolja meg a többéves szerződéseket!

A pályázati eljárás rengeteg munkát jelent, így mellett nem valószínű, hogy az egész procedúrát szeretné évente megismételni. Ezért fontolja meg a többéves szerződést, de a rugalmasság megőrzése érdekében legyen opció a szüneteltetési záradék vagy a meghosszabbítási lehetőség is. Ha több évre szóló szerződést választ, akár kedvezményes vagy fix költségekkel is tervezhet.

6. Kérdezzen a tapasztalatokról!

Biztosan jó választás lenne egy olyan beszállító, amely még soha nem nyújtott ehhez hasonló szolgáltatást? Esetleg egy olyan, amely eddig nem az oktatási szektorban dolgozott? A háttér és a tapasztalat fontos, a referenciák pedig részletes áttekintést nyújtanak a szolgáltatásról.

7. Hirdessen!

Lehet, hogy Önnek már van egy konkrét szolgáltató a gondolataiban, vagy van elképzelése a szolgáltatásokat nyújtó cégekről. Ám ettől még létezhetnek olyanok is, akikre eddig nem gondolt, és még jobb szolgáltatást nyújthatnak Önnek. Érdemes gondoskodni róla, hogy a pályázatok kellően meg legyenek hirdetve, és így a lehető legtöbb pályázót vonzzák.


Kapcsolódó cikkek

Büntetés helyett meditációval nevelik a gyerekeket egy amerikai iskolában

Eredményes a módszer: büntetés helyett meditációval nevelik a gyereket egy amerikai iskolában

Évek óta alkalmazza az amerikai iskola ezt az újszerű technikát. Az eredmények önmagukért beszélnek.

Útmutató az iskolai felszerelések vásárlásához

Útmutató az iskolai felszerelések vásárlásához

Akár gyermekének, akár magának vásárol iskolai felszerelést, van néhány dolog, amit szem előtt kell tartania a vásárláskor.

A stresszmentes tanulás és az énidő megteremtése – beszélgetés Horváth Riával

A stresszmentes tanulás és az énidő megteremtése – beszélgetés Horváth Riával

Az iskolai nyomás és stressz mindig is jelen voltak a diákok életében.