Oktatóprogramok (régi oldal)

Így használjuk a szőnyeget a lakberendezésben

Stílusos és hasznos kiegészítők.
Így használjuk a szőnyeget a lakberendezésben

A szőnyeg nem csupán talpalatnyi kényelmet biztosít, hanem az otthon hangulatának és stílusának is alapvető eleme is. Az alábbiakban megismerkedünk a különféle szőnyegtípusokkal, valamint megtudjuk, hogyan lehet őket hatékonyan felhasználni a lakberendezésben.

Színek és minták

Hangoljuk össze a szőnyegeket a térrel! Válasszuk ki a színeket és mintákat olyan módon, hogy harmóniában legyenek a szobában már meglévő bútorok és kiegészítők színeivel. A minták is lehetnek játékos vagy letisztultak, attól függően, milyen stílusú szobára vágyunk. Az eklektika természetesen jóval izgalmasabb felhasználási lehetőségeket nyújt.

Ne féljünk a nagyobb szőnyegektől!

Nem harapnak! Azt semmiképpen, de azért se tartsunk tőlük, mert sokszor hasznunkra válnak, például oly módon, hogy vizuálisan megnövelhetik a teret. A szőnyeg legyen elég nagy ahhoz, hogy az összes bútort magába foglalja, de legalábbis a lábaikkal keretezzék azt berendezési tárgyak.

Rétegezzünk, kombináljunk!

Merjünk kísérletezni a szőnyegek rétegezésével. Egy kisebb szőnyeg elhelyezése egy nagyobb alatt vagy mellett érdekes és egyedi látványt eredményezhet, a minták és anyagok párosításairól nem is beszélve.

1. Nappali: Személyre szabott kényelem

A nappaliban helyezzünk el egy szőnyeget a kanapé vagy az ülőhelyek közé, hogy ezzel kényelmesebbé, otthonosabbá tegyük a szobát, illetve kifejezzük egyéni stílusunkat.

2. Hálószoba: Puhaság az ébredéshez

A hálószobában a legjobb választás egy puha és kényelmes szőnyeg, ezt tegyük az ágy mellé, hogy az ébredés után az első lépés jóleső legyen.

3. Konyha vagy étkező: Funkció és stílus

A konyhában vagy étkezőben egy könnyen tisztítható, strapabíró, szőnyeg outlet áruházban is kapható szőnyeg segíthet a funkció és stílus harmonizálásában. Ebben az esetben az elsődleges szempont, hogy könnyen kezelhető legyen a szőnyegünk.

Kapcsolódó cikkek

A világ legnagyobb sulija

A világ legnagyobb iskolája

47 000 (!) diák jár a világ legnagyobb iskolájába.

A vadászat története

A vadászat története

Történelmileg a vadászat az emberi élet fontos része volt.

Tippek a gyermek szorongásának kezelésére

Tippek a gyermek szorongásának kezelésére

A szorongó gyermeknek nem csak a szociális kapcsolataival lesznek gondjai, hanem az iskolai teljesítményével is. A szülő feladata az, hogy észrevegye a gyermeke szorongó viselkedését és segítő kezet nyújtson neki. A cikkben a szorongó gyermekről olvashatn