Oktatóprogramok (régi oldal)

Melyik Black Friday vásárlói típusba tartozol?

Vajon azonnal lecsapsz, ha látsz egy kivételes kedvezményt, vagy még ilyenkor is mérlegelsz? Bemutatjuk, milyen vásárlói típusok a legjellemzőbbek.
Melyik Black Friday vásárlói típusba tartozol?

A rendszerezett

Ő már hónapokkal előre megírta a listáját, és alaposan eltervezte, mit is szeretne aznap megvenni. Még annak is utánajárt, melyik terméket hol tudja a legjobb áron beszerezni. Arra nézve is külön tervet állított fel, milyen sorrendben járja végig a boltokat, hogy időben érkezzen mindenhová, és sehol ne veszítsen túl sok időt. Ő az, aki mindig az előre kiválasztott termékekkel ér haza.

Aki beleveti magát

Ez a vásárlótípus nem bajlódik azzal, hogy előre kiszemeljen valamit. Az online vásárlás sem tartozik a kedvencei közé: bőven elég, ha a forgatag közepébe veti magát a legközelebbi üzletben. Ha azonban egy akciós árcédulát lát, azonnal felmegy a vérnyomása. Lekönyököl bárki mást, mielőtt az rátehetné a kezét a leárazott fűnyíróra, vasalóra vagy pamutzoknira.

A mértéktelen

Minél több, annál jobb! Ez a mértéktelen vásárló mottója. Abszolút a mennyiségre hajt, és még ha van is valamiféle előzetes terve, azonnal elvakítják a kedvezmények. Mindent akar, és nem csak az üzleteket tarolja le, az interneten is az utolsó fillérig költi a pénzét. A kijózanodás akkor következik, amikor elmúlt a csőlátása, és rádöbbent, hogy teljességgel haszontalan dolgokat vásárolt össze.

A fogalmatlan

Csak csóválja a fejét, amikor meglátja, mennyien özönlötték el az üzleteket. Valójában nem is érti, mi ez az egész felhajtás. Ha azonban kedvezménybe ütközik, természetesen megvásárolja az adott terméket - hiszen egyébként is csak azért indult el, hogy az esedékes heti bevásárlását elintézze.

Galambos Dániel

Ajánlatkérés linképítésre: gyak@24-7digital.hu

Kapcsolódó cikkek

Black Friday 2023 - Tippek Black Friday napjára . Black Friday 2024

Tippek Black Friday napjára

Néhány tanácsot adunk, amiért érdemes Black Friday napján betartani.

Melyik Black Friday vásárlói típusba tartozol?

Melyik Black Friday vásárlói típusba tartozol?

Most felfedjük, hányféle hozzáállás létezik az akciós árakhoz.