Oktatóprogramok (régi oldal)

A kriptovalutás bukmékerek fő követelményei

Napjaink legnépszerűbb és legpörgősebb trendje a sportfogadás világában a kriptovalutás bukmékerek megjelenése és térnyerése. Nézzük meg, hogy mire kell velük figyelni!
A kriptovalutás bukmékerek fő követelményei

A kriptovaluták és a kriptos bukmékerek bemutatása

Azt valószínűleg nem lehet elégszer elismételni, hogy napjaink legnagyobb trendjei az online világban a sportfogadás és az online kaszinók mellett a kriptovaluták. Ezek a digitális pénzeszközök korábban nem igazán voltak ismertek a legtöbb sportfogadó és a hagyományos pénzügyi világ résztvevői előtt, de mára ez már megváltozott. Egyre többen fordulnak a kriptokhoz befektetési célokból és egyre több helyen lehet őket használni fizetésre. És ez nem csak Magyarországtól távol van így, hazánkban is lehet már például ételt rendelni vagy ruhát vásárolni kriptovalutákért, vagyis inkább a legnépszerűbb valutáért, a bitcoinért.

A kriptok előnyeiről elég hosszasan lehet írni, hiszen teljesen decentralizáltak, relatíve anonim tranzakciókat tesznek lehetővé és a sebességük egy normál banki átutaláshoz képest sokkal gyorsabb. Így ma már oda jutottunk, hogy az online sportfogadási oldalak közül is egyre több és több fogadja el a kriptovalutákat és egyáltalán nem csak a bitcoint. Nagyon sok bukmékernél lehet fizetni például ethereummal, dogecoinnal vagy éppen litecoinnal is. És ami a legjobb, hogy ma már léteznek olyan sportfogadási oldalak, amelyek teljes egészében kriptokkal működnek, tehát a bónuszok vagy éppen a promóciók is teljes egészében kriptovalutákra vannak kihegyezve. Egy felmérés szerint a rendszeres és profi sportfogadók 60-70%-a már átváltott valamelyik kriptovalutára a fogadásaival. És ma már mindenre lehet kriptovalutákkal fogadni, ki gondolta volna korábban, hogy a sportfogadás lóverseny vonatkozásában is elérhető lesz majd bitcoinért?

Néhány alapkövetelmény a kriptos bukmékerekkel szemben

És ahogy a kriptovalutás fogadás napról-napra egyre népszerűbbé válik, úgy lesz egyre fontosabb az, hogy mindent tudjunk a sportfogadás ezen részéről. Tehát mi az, amire oda kell figyelnünk, amikor kriptos bukmékerhez csatlakozunk vagy éppenséggel milyen extra követelményeket alkalmazzunk a tökéletes bukméker kiválasztásához, ha éppen van egy kis fogadható etherünk vagy dogecoinunk. Amikor úgy döntünk, hogy egy kriptovalutás bukmékerhez csatlakozunk, akkor a legfontosabb, hogy az oldal megbízhatóságáról meggyőződjünk. Ennek többféle módja van, például mindenképpen nézzük meg, hogy a bukméker megfelelő engedélyek és tanúsítványok birtokában végzi tevékenységét illetve az adataink és a pénzünk titkosított kapcsolaton keresztül közlekednek a kommunikációs csatornán. Ami még fontos, hogy nézzük meg, milyen vélemények vannak a különböző áttekintő oldalakon az adott sportfogadási oldalról. Egy-egy panasz minden oldal esetén akad, de ha ezek vannak döntő többségben, akkor azért érdemes elgondolkodni.

Mielőtt csatlakoznánk egy bukmékerhez, győződjünk meg róla, hogy a befizetések és kifizetések milyen feltételek szerint történhetnek meg. Itt gondoljunk például arra, hogy mennyi idő alatt dolgozzák fel kifizetési kéréseinket. Mert ugye a blokklánc technológia lehetővé teszi az azonnali fizetéseket, a bukmékerek szoktak bizonyos várakozási időt beépíteni, így ezt nézzük meg előzetesen a felhasználási feltételekben. Azt is tisztázni kell, hogy mekkora az a limit, amit kiutalhatunk és befizethetünk minimálisan vagy maximálisan. Egy bitcoin bukméker esetén ez mindig BTC-ben vagy etherben van például megadva, úgyhogy érdemes kalkulálni, a befizetésünk előtt. Ma már sok ezer kriptovaluta létezik, nem csak bitcoinból áll a szektor, így ha kriptovalutás bukmékert keresünk, akkor nézzük meg a felhasználási feltételeket, hogy milyen kriptok érhetőek el az oldalon. Az az oldal, ahol nem lehet fizetni etherrel, XRP-val, dogecoinnal, litecoinnal vagy éppen cardano tokennel, nem igazán nevezhető kriptovalutás oldalnak. A legjobb kriptos fogadási oldalak ma már 30-40 különféle kriptovalutát is elérhetővé tettek a fizetéshez és utaláshoz.

Azért figyeljünk oda a sportokra is

Nagyon fontos az is, hogy a kriptovalutás bukméker ne kérjen túlságosan sok személyes adatot a regisztráció során, hiszen ez lehetővé teszi a tranzakciók és éppenséggel a nyeremények nyomonkövetését is. Ugye nem végez az ember semmi törvényszegést, ettől függetlenül, ha kriptovalutákban utazunk, akkor azért érdemes odafigyelni az adataink biztonságára is. Ez nagyon gyorsan ki fog derülni, már a regisztráció során. Ezek technikai paraméterek, de emellett érdemes megfigyelni azt, hogy mennyi eseményt kínál egy-egy online kriptos bukméker. A legjobbak a piacon ma már több 10 ezer élő eseményt tesz elérhetővé és teljes egészében ugyanazt a kínálatot tudja, mint egy bármilyen más, hagyományos sportfogadási oldal. Szóval ha azt látjuk, hogy eléggé hányaveti a dízájn, a regisztráció is macerás, túl sokat kérdeznek a folyamat során és sehol nem látunk jó véleményeket az oldalról, akkor keressünk inkább egy másik helyet a fogadásra.

Ugye kétféle bukméker érhető el jelenleg a piacon kriptos fogadásra, egyrészt azok a bukmékerek, ahol lehet bitcoinnal és más kriptoval fizetni, illetve azok, ahol már csak kriptovalutákkal teljesíthetünk befizetést és kifizetést. Ez utóbbiak legnagyobb előnyei a következők:

· A kifizetések szinte biztosan azonnaliak, éjjel-nappal az év minden napján.

· Mivel a bitcoin árfolyama nagyon volatilis, így megtörténhet, hogy a befizetett összegünk simán megduplázódik, miközben játszunk.

· Egy tisztán kriptovalutában utazó bukmékernél biztosan nem lesz KYC (Ismert meg a vevőd) azonosítási folyamat.

· A rosszul feladott szelvényeket sok esetben vissza tudjuk fordítani.

Ha tetszett az írás és további hasonlókat is szeretnénk olvasni, akkor nézzük meg a szerző, Kollár Aladár profilját, ahol böngészhetjük a többi cikkét is itt.

Forrás: sajtóközlemény, 2015. február 5.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan segíthet a személyi edzés a családjával való jobb kommunikáció megkezdésében?

Hogyan segíthet a személyi edzés a családjával való jobb kommunikáció megkezdésében?

Minden kapcsolattartás legfontosabb részét a kommunikáció képezi. Szinte minden konfliktus a kommunikáció hiányából ered!

Az online kaszinó előnyei

Az online kaszinó előnyei

Az internetet böngészve több ezer online kaszinó közül válogathatnak a magyar felhasználók, ám sokan nem tudják, mit tud nyújtani egy ilyen oldal, amit egy offline kaszinó nem.

Mit érdemes figyelembe venned, ha biztonságos iGaming weboldalt keresel

Hogyan válassz biztonságos iGaming weboldalt

Ha online szeretnél játszani, akkor mindenképp törekedj arra, hogy biztonságos iGaming weboldalt válassz. Tippjeink segítségedre lehetnek!