Oktatóprogramok (régi oldal)

Hogyan válassz biztonságos iGaming weboldalt

Ha online szeretnél játszani, akkor mindenképp törekedj arra, hogy biztonságos iGaming weboldalt válassz. Tippjeink segítségedre lehetnek!
Mit érdemes figyelembe venned, ha biztonságos iGaming weboldalt keresel

Napjainkban sorra jelennek meg az újabbnál újabb sportfogadási oldalak és online kaszinók, amelyek közül elég sok platform Magyarországról is elfogad játékosokat. Mivel az online szerencsejátékok piacán elég nagy a versengés az egyes játékszervező cégek között, számos új funkciót és játékot, valamint kedvező ajánlatokat kínálnak ezeken az oldalakon a szerencsejátékok szerelmeseinek. Ez alapvetően nekünk játékosoknak kapóra jön, ugyanis rengeteg online szerencsejáték közül választhatunk, ha épp játszani támadna kedvünk. A probléma csak az, hogy elég nehéz kiválasztani a legmegfelelőbb oldalt a sok lehetőség közül. Pláne, ha a biztonság döntő tényező a végső döntés meghozatalakor.

Az alábbiakban eláruljuk, hogy mit érdemes figyelembe venned, ha biztonságos iGaming weboldalt keresel. Így feltehetően majd sokkal könnyebben tudsz választani a sok alternatíva közül.

Készen állsz? Akkor vágjunk is bele!

Ellenőrizd le, hogy rendelkezik-e az adott játékszervező engedéllyel!

Az első és legfontosabb tényező, amit figyelembe kell venned, ha megbízható és biztonságos oldalon szeretnél játszani, az az hogy rendelkezik-e az adott játékszervező engedéllyel. Ezt úgy tudod kideríteni, hogy az online bukméker vagy kaszinó oldalára ellátogatva megkeresed a szerencsejáték szervezéséhez szükséges engedélyről szóló adatokat. Ezeket az információkat (kibocsátó hatóság és engedélyszám) általában a főoldal alján szokták elhelyezni. Ha a hazai Szerencsejáték Felügyelet nevét vagy más olyan jó hírnevű nemzetközi szerencsejáték-felügyeleti hatóság nevét találod ott mint a Máltai Szerencsejáték Hatóság (MGA) vagy az Egyesült Királyság Szerencsejáték Bizottsága (UKGC), akkor megbízhatsz az adott oldalban.

Amennyiben azonban nem találsz semmiféle engedéllyel kapcsolatos információt a weboldalon, akkor jobb ha messziről elkerülöd a platformot. Semmiképp se regisztrálj egy olyan sportfogadási oldalon vagy online kaszinóban, amelyik nem rendelkezik engedéllyel. Könnyen meglehet ugyanis, hogy csalás áldozatává válsz!

Ha nem szeretnél egyenként ellátogatni az összes szóba jöhető oldalra amiatt, hogy leellenőrizd van-e engedélye az adott oldalnak, segítségedre lehetnek az úgynevezett összehasonlító oldalak. Ezek az oldalak összegyűjtik a legfontosabb információkat az egyes szerencsejáték oldalakról, majd azokat különböző szempontok (köztük biztonság és megbízhatóság) alapján összehasonlítják. Ez az összehasonlító oldal például a biztonságos rulett oldalakat hasonlítja össze. Egy ilyen oldal kiváló kiindulópontot jelenthet számodra a választáshoz!


Olvasd el a felhasználók véleményét!

Mielőtt regisztrálnál egy oldalon, mindenképp olvass el néhány felhasználói véleményt. Ezek a vélemények nagyon sokat elárulhatnak az adott online kaszinóról vagy sportfogadási oldalról. Megtudhatod például, hogy más játékosok mit gondolnak a cég szolgáltatásairól, elégedettek-e a kínálattal, a befizetési és kifizetési módokkal, valamint a tranzakciók időtartamával. Mindemellett az is kiderülhet, hogy mennyire segítőkészek az ügyfélszolgálat munkatársai.

Amennyiben úgy látod, hogy elég sokan negatívan vélekednek arról az oldalról, amelyet szívesen kipróbálnál, jobban teszed, ha nem regisztrálsz. Különösen, ha a befizetésekkel, kifizetésekkel vagy a személyes adatok kezelésével kapcsolatban panaszkodnak a játékosok.

Természetesen a legjobb és legbiztonságosabb iGaming oldalon is lehet találni negatív kommenteket. A lényeg az, hogy a felhasználók többségének véleménye pozitív legyen és elégedettek legyenek az oldal szolgáltatásaival.

Tájékozódj arról, hogy milyen fizetési módokat támogat a szerencsejáték oldal!

A következő tipp, ami segíthet abban, hogy biztonságos iGaming weboldalt válassz, az a fizetési módok listája. A legtöbb biztonságos kaszinó számos fizetési módot támogat, például bankkártyás fizetést, banki átutalást, különböző elektronikus tárcákat, valamint sok esetben kriptovalutákat (pl. Bitcoin, Litecoin, Tether, Ethereum) is. Amennyiben azt látod, hogy egy szolgáltató kizárólag banki átutalást tesz lehetővé és ragaszkodik a banki adatok megosztásához, azt vedd figyelmeztető jelzésnek. Légy óvatos az ilyen oldalakkal, mivel könnyen ráfázhatsz! A csalók megpróbálhatnak az általad megadott banki információkkal visszaélni és elvenni a pénzedet.

Ellenőrizd, hogy az adott iGaming weboldal használ-e adattitkosítást!

A fentiekből eléggé nyilvánvaló, hogy az adataid védelmének prioritást kell élvezniük az internetes szerencsejáték teljes időtartama alatt. Napjainkban elég gyakran lehet hallani különböző adatszivárgási és kiberbűnözési botrányokról. Ennek oka, hogy számos oldal gyenge adatvédelmi és adatbiztonsági rendszerekkel dolgozik. Ha el szeretnéd kerülni, hogy az adataid hackerek kezébe kerüljenek, válassz egy olyan online kaszinót vagy sportfogadási oldalt, amely adattitkosítást használ. Az adattitkosítási rendszerek segítséget nyújtanak annak megakadályozásában, hogy az adatokhoz illetéktelen személyek hozzáférjenek.

Teszteld le az ügyfélszolgálatot mielőtt regisztrálsz!

Egy oldal megbízhatósága szempontjából kulcsfontosságú lehet, hogy milyen szolgáltatást nyújtanak a platform ügyfélszolgálati munkatársai. Épp ezért, mielőtt regisztrálsz, teszteld le az ügyfélszolgálatot!

Az adott weboldal ügyfélszolgálata akkor számít jónak, ha a nap 24 órájában elérhető és több csatornán keresztül is kapcsolatba lehet velük lépni (pl. élő chat, telefon, e-mail). Próbálj meg kapcsolatba lépni az ügyfélszolgálat munkatársaival és érdeklődj a regisztráció folyamatáról, a fizetési módokról, vagy bármi másról, amivel kapcsolatban kérdésed merül fel. Ha rövid időn belül választ kapsz minden kérdésedre és a munkatársakat is segítőkésznek találod, akkor az oldal átment a teszten.

Amennyiben azonban azt tapasztalod, hogy az ügyfélszolgálat nem válaszol vagy nem ad egyértelmű válaszokat, akkor keress egy másik iGaming weboldalt, ahol megbízható és segítőkész az ügyfélszolgálat.

Ne sajnáld az időt a keresgélésre!

Sokan úgy gondolják, hogy nehéz megbízható online kaszinót vagy sportfogadási oldalt találni. Azonban ha tudod, hogy mire érdemes odafigyelned, akkor sokkal könnyebb dolgod lesz és hamar rátalálhatsz a tökéletes szerencsejáték oldalra. Azt azonban ne felejtsd el, hogy megéri időt szánni a keresgélésre. Hiszen a végén könnyen meglehet, hogy rábukkansz arra az iGaming weboldalra, amely nem csak biztonság szempontjából a legmegfelelőbb, hanem minden szórakozási igényedet is kielégíti.

Forrás: sajtóközlemény, 2017. március 6.

Kapcsolódó cikkek

Sportfogadás online - Az online szerencsejáték legdinamikusabban fejlődő kategóriája

Sportfogadás online - Az online szerencsejáték legdinamikusabban fejlődő kategóriája

Amikor az online térben megjelent az első kaszinó néhány évtizeddel ezelőtt, még kevesen gondolták, hogy a 2020-as évekre ez lesz az egyik legdinamikusabban fejlődő internetes iparág.

A kriptovalutás bukmékerek fő követelményei

A kriptovalutás bukmékerek fő követelményei

Napjaink legnépszerűbb és legpörgősebb trendje a sportfogadás világában a kriptovalutás bukmékerek megjelenése és térnyerése. Nézzük meg, hogy mire kell velük figyelni!

Mit érdemes figyelembe venned, ha biztonságos iGaming weboldalt keresel

Hogyan válassz biztonságos iGaming weboldalt

Ha online szeretnél játszani, akkor mindenképp törekedj arra, hogy biztonságos iGaming weboldalt válassz. Tippjeink segítségedre lehetnek!